Skip to content


Thailandsemester och äpplen

Visst finns det en ny mattrend! Vi konsumenter vill ha naturlig mat, mat med känt ursprung. Vi vill ha ekologisk och klimatsmart mat. Alltså matglädje och matlust på frammarsch! Vi konsumenter blir allt kunnigare om mat och vad som är bra för oss själva och om vår egen närmiljö liksom hela stora världen. Det är inte helt lätt dock att göra bra val rakt igenom. Vi vill och lockas av så mycket; thailandsemester, stora bilar, rättvisemärkt kaffe, ekologiska bananer. Det är jobbigt att göra val och inte lätt! Kolla här: Ett äpple som fraktats med flyg från till exempel Sydamerika har gett upphov till 30 gånger mer klimatpåverkan än ett svenskproducerat äpple. Men ett spansk äpple som växt på friland och rest hit med lastbil är mer klimatvänlig än ett svenskt äpple som producerats i ett oljeeldat drivhus!

Skriv ut


0 Responses

Stay in touch with the conversation, subscribe to the RSS feed for comments on this post.Some HTML is OK

or, reply to this post via trackback.

*