Skip to content


Småskaligt, lokalt och eko med Familyfood

_MG_1455

Med Familyfood får du sunda, goda och varierade middagar på riktigt fina råvaror. Tillsammans med lokala och småskaliga matproducenter planerar vi din matkasse med fokus på hållbarhet och med omsorg om miljö, människor och djur.

Råvarorna packas om i matkassar på vår packcentral ute på en ekologisk äggård på landet strax utanför Växjö och sedan levereras en inspirerande matkasse med recept hem till dig. Välkommen!

Matkassen levereras på söndagar och måndagar. Läs mer Här.

 

 

Ny matkasse

LCHFkassenNu startar vi äntligen en matkasse som är LCHF-inspirerad. Det har varit efterfrågat länge. Matkassen kommer inte innehålla potatis, rotfrukter, pasta, ris eller bröd. Den kommer istället att vara fylld med råvaror som kött, fisk och kyckling, mycket grönsaker och goda såser. Matkassen passar dig som önskar en lättare vardag med få kolhydrater. Matkassen finns laktosfri. Självklart kommer mycket av maten i LCHF-kassen från våra lokala och småskaliga producenter. Så här kan en veckas meny se ut:

Sallad med vinägrett, ägghalvor, stekt kycklingfilé, sparris och vitlöksdipp
Färs- och vitkålsgratäng med Emåost och sallad
Torsk i ugn med örter, tomater och blomkålsmos
Citron- och vitlökskotletter med smörstekta grönsaker

 

Testa Familyfood två veckor
få härliga kryddor från Ölands örtagård


Ölands Örtagård hittar du i Stora Frö, mitt i världsarvet på södra Öland. I gårdsbutik finns ett brett sortiment av produkter för doft, smak och välbehag. Här finns många olika kryddor och teblandningar. Här finns också senap, marinerad vitlök, marmelader, sylt och härlig smaksatt honung. När du testar Familyfood i två veckor får du ett paket med kryddor från Ölands örtagård. Kryddorna passar perfekt att använda tillsammans med din matkasse. 

Kryddorna är: oregano, timjan, curry, paprikapulver, spiskummin, basilika, svartpeppar, chilipulver, salladskrydda och Örtagårdens BBQ.

Välkommen att prova Familyfood!

 

Skriv ut