Skip to content


Nu har vi testat en färsk svensk salsiccia! En färsk korv är inte rökt och den är lite sladdrig i konsistensen, håller ungefär en vecka i kylskåpet. Orökta korvar ser man ofta i matvaruaffärer utomlands men vi i Sverige är inte så vana vid det. Men nu har vi och alla familyfoodare som fick matkassen denna vecka testat en svensk färsk korv från Gullaskruvs delikatesser i Småland.

Det var en viss Verner Grönqvist som startade en lanthandel 1939 med egentillverkade isterband som fick byggden att jubla. Receptet såklart superhemligt! Med hantverksskicklighet och lite småländsk envishet har produktionen fortsatt och nu görs alltså också denna svenska salsiccia på Gullaskruvs delikatesser. Korven är pepprig i smaken med härlig köttkonsistens. Vi stekte på dem ganska bra i en stekpanna i lite smör för att få god yta på korven och så serverade vi dem med palsternackssoppa. Mumma! Funderar på om de inte skulle göra sig helt perfekta på julbordet…

 

 

Skriv ut


0 Responses

Stay in touch with the conversation, subscribe to the RSS feed for comments on this post.



Some HTML is OK

or, reply to this post via trackback.

*