Skip to content


Kocken Gustav Arnells Citruspanna

Vecka 14 fick alla familyfoodare laga kockmat. Menyn var skapad av Kocken Gustav Arnell, som tidigare arbetat på restaurang Guvenören i Jönköping.

En av Gustavs visioner både som kock och inom verksamheten han driver idag, innebär att att lyfta fram lokalt producerade varor inte som speciella delikatesser utan bra även i vanlig hederlig vardagsmat…
Läs mer om Gustav och hans arbete som grossist åt lokala odlare och småskaliga producenter på www.rudugrosshandel.se

Gustavs Citruspanna
med vitlöksyoghurt& rostade rotfrukter
½ kg morötter
1 kg potatis
2 palsternackor
1 pkt färs
1 citron
3 vitlöksklyftor
2 msk basilika
salt och peppar
½ dl riven ost
1 pkt matlagningsyoghurt
1 tsk socker

Gör så här…
Sätt ugnen 175°C. Skala rotfrukterna, dela i klyftor, lägg på en plåt, ringla över olja, salta och peppra. In i ugnen i 20-30 minuter.
Tvätta citronen och riv det gula på den fina sidan på rivjärnet. Blanda samman färs, citronrivet, saften från citronen, 1-2 pressade vitlökar, basilika, salt och peppar. Stek som en stor biff i en stekpanna, gärna en gjutjärnsgryta, i lite smör eller olja. Vänd biffen med hjälp av ett lock och låt den glida ner i pannan igen, på med osten och in i ugnen för att stekas klar där. Om du inte har en panna som tål ugn vänder du över biffen i en ugnsfast form, på med osten och in i ugnen.
Blanda ihop yoghurt med 1 pressad vitlök, socker, salt och peppar.
Smaklig spis!

Skriv ut


0 Responses

Stay in touch with the conversation, subscribe to the RSS feed for comments on this post.



Some HTML is OK

or, reply to this post via trackback.

*