Skip to content


På begäran – Receptet på en av våra vegetariska lasagner

Vegetarisk Lasagne

10-12 lasagneplattor
4-6 tomater
1 dl vatten
½ purjolök
1 påse spenat
2 vitlöksklyftor
1 pkt keso
1 msk torkad örtkrydda, gärna oregano
salt och peppar
½ ost
2 dl mjölk

Så här gör du…
Sätt ugnen på 225°.
Först tomatsåsen: Strimla purjon och fräs den i lite olja eller smör. Pressa ner vitlöksklyftorna. Häll i spenaten. Låt fräsa någon minut och tillsätt sedan finhackade tomater och vatten.
Smaka av med salt, peppar och en torkad örtkrydda, gärna oregano. Puttra i fem minuter.
Smörj en större ugnsfast form. Lägg några skedar tomatsås i botten, varva lasagneplattor med keso och tomatsås. På det översta lagret brer du tomatsås och toppar med riven ost. Och så häller du mjölk runt kanterna på lasagnen. In i ugnen i 20-30 minuter.
Smaklig Spis!

Skriv ut


0 Responses

Stay in touch with the conversation, subscribe to the RSS feed for comments on this post.



Some HTML is OK

or, reply to this post via trackback.

*