Skip to content


Morotens lov!

Det finns ju hur många morotssorter som helst; tvåfärgade, ekologiska, runda, lite violetta, ljusgula. Fast det är klart mest hittar vi dem i våra butiker orangefärgade och avlånga. Men ack, så goda! De första morötterna var inte morotsfärgade. De var gula, hårda och ganska träiga att äta. Men så på 1500-talet förädlades dem till att bli, just det orange till färgen. Och visst är de fina att servera; kokta eller i grytor eller rårivna med apelsin eller i stavar eller kanske så där snygga som man ibland får om man går på kinakrogen, så där fint utskurna i mönster. Fast det är överkurs hemma hos oss. Och nyttiga är morötterna också, fulla med miniraler och vitaminer.
Japp, idag hyllar vi moroten! Hurra!

Skriv ut


0 Responses

Stay in touch with the conversation, subscribe to the RSS feed for comments on this post.



Some HTML is OK

or, reply to this post via trackback.

*